SL

  Strokovni izvlečki

  Oddaja izvlečka

  Rok za oddajo izvlečkov

  1. Marec 2021

  Tema kongresa

  Vabimo vas, da na kongresu ustno predstavite svoje klinično in/ali raziskovalno delo. Svoj prispevek nam do 1. marca 2021 pošljite v obliki izvlečka preko spletne prijave, pripravljenega po spodnjih navodilih. Kot prvi avtor boste  lahko v programu ustno predstavili največ en 7 minutni prispevek, ali 5 minutni video prispevek .

  Navodila za oddajanje povzetkov
  • Besedilo izvlečkov mora biti organizirano v naslednji strukturni obliki: NAMEN, METODE, REZULTATI, ZAKLJUČEK in v angleščini PURPOSE, METHODS, RESULTS, CONCLUSION. (Izjave, kot so "ugotovitve rezultatov" ali “poročali bomo o tem in onem” niso sprejemljive)
  • Izvleček v angleščini in slovenščini naj v celoti ne obsega 400 besed, v tem se ne upošteva naslov, imena avtorjev, ustanov.
  • Naslov izvlečka naj bo napisan z velikimi črkami v slovenščini in angleščini ločen z ločilno črto "/". 
  • Skic, tabel in drugih ilustracij, se ne sme vključiti v izvlečku. 
  • Avtorjeva odgovornost je, da naloži pravilen izvleček. Morebitne napake v črkovanju, slovnici ali znanstvenih dejstev bodo reproducirane kot  jih je vnesel avtor. 
  • Izvleček mora naložiti avtor, ki ga predstavlja. Avtor mora izpolniti vsa potrebna polja na spletnem obrazcu za oddajo izvlečkov.
  • Če se prvi avtor (avtor ki predstavlja) ne more predstaviti, mora nemudoma obvestiti tajništvo kongresa v pisni obliki, kdo od soavtorjev bo odgovoren za predstavitev. Le v skrajnem primeru naj avtor pošlje pisni umik v tajništvo kongresa. Vnesite avtorje v vrstnem redu (z avtorjem, ki predstavlja), ki jih je treba vključiti v izvleček. 

  Pošiljatelje izvlečkov bo programski odbor obvestil o sprejetju njihov prispevkov najkasneje do 2. aprila 2021. Ocena prispelih prispevkov in uvrstitev v posamezne oblike prestavitev je izključna pravica programskega odbora.
  Prosimo vas, da kotizacijo poravnate najkasneje do 17. aprila 2021, sicer vaš izvleček ne bo prisoten v zborniku povzetkov.
   
  Izvlečki bodo objavljeni v PDF kongresnem zborniku na spletu in mobilni aplikaciji.

  Informacije za predavatelje

  Čas za ustno predstavitev (ne le enega kliničnega primera) bo omejen na 7 minut . V 7-minutno predavanje je všteta kakršna koli morebitna projekcija z največ 20 slikami/diapozitivi. V 5-minutno video prezentacijo je vštet video posnetek operacije, ki ga mora predstavitelj ustno komentirati. Vabljena predavanja bodo omejena na 15 minut ter z morebitno projekcijo največ 30 slik/diapozitivi. Čas sponzorskega predavanja je omejen na 7 minut. Čas ustne predstavitve je strogo omejen in bo po preteku slika avtomatično izklopljena. Zato vas vljudno prosimo, da upoštevate čas svoje prezentacije.

  Če imate kakršna koli vprašanja v zvezi s predložitvijo izvlečka, se obrnite na: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

  Information for speakers
  DISCLOSURE — CONFLICT OF INTEREST
  All presenters (invited and abstract submitters) must declare any potential conflict of interest. Oral presenters also have to incorporate a disclosure slide in their presentation. Disclosure is mandatory for all presenters, whether they have a conflict of interest to disclose or not.

  TIME OF PRESENTATIONS
  Free papers: 7 minutes will be allotted to a longer presentation with maximum of 20 slides. 
  Invited and introductory presentations: Fifteen minutes will be allotted for presentation (12 minutes and 
  3 minutes for discussion), with maximum of 30 slides. The time is strictly limited so the presentation will be automatically turned off after the lapse of the appointed time. We are kindly asking you to check the time 
  of your presentation.
  Kongresni sekretariat
  Alenka Kregar
  Prešernova 10, SI-1000 Ljubljana, Slovenija
  Tel.: 01 2417 133, 031 863 373
  E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
  Informacije o  registraciji
  Prešernova 10, SI-1000 Ljubljana, Slovenija
  Tel: 01 2417 136
  Faks: 01 2417 296
  E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

  © Cankarjev dom, cultural and congress centre. All Rights Reserved.